Wątróbka z curry

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wątróbkę przemyć i pokroić na kawałeczki. Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelnię wlać olej i rozgrzać. Wrzucić cebulę, czosnek i przyprawy (sól, pieprz, curry, słodka papryka). Chwilkę podsmażyć. Wątróbkę obtoczyć w mące i dodać do cebuli. Usmażyć z obu stron. W garnuszku podgrzać bulion i wszystko przelać z patelni do bulionu. Wymieszać. Dodać śmietanę i ponownie mieszając jeszcze chwilkę podgotować. Na wierzch posypać pietruszkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 863
Data dodania: 2011-08-20

Zdjęcia

Wątróbka z curry
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wątróbka z curry

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.