Zapiekane klopsiki spzinakowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Liście szpinaku blanszować. Odsączyć. Pokroić go na duże kawałki i wymieszać z twarogiem, jajkami, maka i przyprawami na jednolitą masę. Zagotować w garnku wodę. Formować z masy klopsiki i wrzucać na wrzątek, wyjąc kiedy zaczną wypływać. Rozpuścić w garnku gorgonzolę z mlekiem i odrobina wody. Klopsiki układać w naczyniu żaroodpornym, polać sosem, posypać tartym parmezanem, wstawić na krótko do piekarnika, aż się ser rozpuści.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1044
Data dodania: 2010-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekane klopsiki spzinakowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.