Zupa ziemniaczana z pesto

Ocena przepisu

Składniki

pesto

Sposób przyrządzenia

Cebulę obrać, posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić boczek, podsmażyć. Dodać cebulę i ziemniaki, wymieszać, podsmażyć. Wlać bulion i mleko. Zagotować. Dodać makaron, wymieszać. Gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i makaronu (ok. 10 minut). Przyprawić do smaku. Pesto: czosnek obrać, wrzucić do miksera. Dodać bazylię, natkę i orzechy piniowe (można je zastąpić orzechami włoskimi), wlać olej, oprószyć solą. Zmiksować na jednolitą masę. Wsypać starty parmezan, wymieszać, przyprawić. Do zupy wlać śmietanę, zamieszać. Dodać pesto, ew. Przyprawić. Udekorować natką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 653
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa ziemniaczana z pesto

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.