Babka cynamonowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka utrzeć z cukrem i szczypta soli. Dodać dżem, starannie wymieszać. Cały czas ucierając, wlać kolejno olej, mleko. Nadal nie przerywając mieszania. Dodać cynamon, przesianą mąkę i sodę oczyszczoną.

Formę z kominkiem wysmarować masłem, wlać do niej ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Piec mniej więcej godzinę (sprawdzać patyczkiem, czy jest już gotowe), przygotować lukier. Połączyć cukier puder, sok z cytryny, 2 łyżeczki gorącej wody i mieszać, aż powstanie jednolita masa.

Owoce kandyzowane drobno pokroić. Ostudzoną babkę polać lukrem, posypać kandyzowanymi owocami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 1718
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka cynamonowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.