• apette.pl
  • Biszkopt z bitą śmietaną oraz jeżynami na szybko

Biszkopt z bitą śmietaną oraz jeżynami na szybko

Ocena przepisu

Składniki

  • jeżyny 250 g

Ciasto

masa

ciasto

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy pod koniec po łyżce wody i dalej ucieramy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy pianę, mąki przesiane z cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy składniki drewnianą łyżką. Do wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy wylewamy biszkopt. Pieczemy 40 min w temp. 180'C.
Jeżyny dokładnie oczyszczamy a następnie osuszamy.Cukier oraz cukier waniliowy miksujemy, a następnie dodajemy śmietanę 36% i dalej miksujemy na puszysty krem. Gotowym kremem smarujemy biszkopt a następnie dekorujemy jeżynami oraz pozostałym kremem. Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 60 min. Smacznego !!
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 616
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Biszkopt z bitą śmietaną oraz jeżynami na szybko
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z bitą śmietaną oraz jeżynami na szybko

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.