Boczek w ziołach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Boczek pokroić w prostokąty, włożyć do kamionkowego naczynia i posypać solą wymieszaną z saletrą i przyprawami. Ułożyć jeden prostokąt skórką do góry, drugi do dołu, następnie resztę na zmianę składać środkami. Naczynie należy trzymać w zimnym miejscu, a po czterech dniach posypać 3 dag soli, przełożyć i odstawić na 6 dni. Wyjąć, moczyć przez 6 godzin w zimnej wodzie, obwiązać szpagatem, suszyć przez 2 dni oraz wędzić zimnym dymem przez 7 dni.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1533
Data dodania: 2009-03-13

Zdjęcia

Boczek w ziołach
Natasza1#

Dodane przez:

Natasza1

2009-12-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Boczek w ziołach

2010-02-22 21:26:56

Elegancko wygląda.

2010-02-01 13:22:38

Bardzo czasochlonny przepis , ale na pewno boczek pyszny.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.