Buraki z papryką w słoikach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Gotujemy buraki, studzimy, obieramy ze skórki, płuczemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i paprykę czyścimy, płuczemy a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Do dużej wielkości garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier oraz sól. Wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy zmieloną cebule i paprykę, mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Do garnka dodajemy buraki i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Gorące buraki nakładamy do przygotowanych, czystych i suchych słoików. Gdy wystygną, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy przez dwadzieścia minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 3555
Data dodania: 2010-08-01

Zdjęcia

Buraki z papryką w słoikach
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-12-03
Buraki z papryką w słoikach
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Buraki z papryką w słoikach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.