• apette.pl
  • Chrupiące de volaille w sosie pieczarkowym

Chrupiące de volaille w sosie pieczarkowym

Ocena przepisu

Opis

Chrupiące de volaille w sosie pieczarkowym

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć ,osuszyć,przekroić na połowę tak by powstały 2 filety.Lekko rozbić tłuczkiem , oprószyć
solą i pieprzem. Pieczarki umyć pokroić w plastry, wrzucić na patelnie odparować.Podsmażyć na maśle. Oprószyć solą i pieprzem, wystudzić. Dodać ser, tartą bułkę, drobno pokrojoną cebulę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać farsz na przygotowane filety, zwijać roladki. Chrupki rozgnieść w foliowej torebce dłonią. Wsypać do miski. Panierować w mące, jajku i chrupkach. Chrupki lekko docisnąć dłonią. Smażyć na oleju na rumiano. 10 pieczarek umyć, pokroić na ćwiartki. Podsmażyć szybko na maśle, podlać wodą. Dodać drobno pokrojoną cebulę i dusić razem z pieczarkami. Jeśli trzeba podlać wodą. Doprawić do smaku. Zagęścić mąką i śmietaną. Sosem polać roladki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1540
Data dodania: 2011-02-18

Zdjęcia

Chrupiące de volaille w sosie pieczarkowym
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-02-18
Chrupiące de volaille w sosie pieczarkowym
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chrupiące de volaille w sosie pieczarkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.