Ciastka zawijaski

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki odmierzyć 1/2 kg i przesiać do miski. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Wymieszać suche składniki, aby proszek do pieczenia dobrze się połączył. Margarynę posiekać drobno, wrzucić do suchych składników. Dodać jajka i wszystko razem zagnieść. Powstałe ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać kakao i dobrze wymieszać. Osobno rozwałkować dwa kolory ciasta. Jedno ułożyć na drugim, zwinąć jak roladę. Następnie nożem kroić cienkie paski ciasta i układać je na blaszy wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 10 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 499
Data dodania: 2011-05-29

Zdjęcia

Ciastka zawijaski
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-29
Ciastka zawijaski
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ciastka zawijaski

2011-12-18 15:05:24

bardzo pyszne i bardzo efektowne ciasteczka.mój synek nazwał je ślimaczkami;-)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.