Ciemna babka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko zagotowujemy, robimy kakao i je studzimy. Jaja ucieramy z cukrem na kogel-mogel i ciągle mieszając dodajemy stopniowo uprzednio przyrządzone kakao, wsypujemy mąkę i bułkę tartą. Całość musimy dokładnie wymieszać. Pod koniec dodajemy całe opakowanie proszku do pieczenia, ponownie mieszamy i wylewamy na formę wyłożoną papierem, lub jeśli jest to forma na babkę to wysmarowujemy ją masłem i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy przez godzinę w 180 stopniach. Ostygnięte ciasto obsypujemy cukrem pudrem i polewamy czekoladowym lukrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Czas pieczenia: 55 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 637
Data dodania: 2011-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciemna babka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.