Czarny las z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodawać po jednej łyżeczce cukru. Następnie dodać po jednym żółtku, cały czas miksując. Mąki, proszek do pieczenia, cukier waniliowy kakao oraz przyprawę do piernika przesiać. Przesiane dodać do masy i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec w temp. 170'c przez 35 min. Gotowe ciasto powinno odchodzić od boczków blachy. Przestudzone przeciąć na dwa blaty i skropić wódką. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać śmietan fix'y. W osobnej miseczce zmiksować margarynę, a następnie dodawać masę ciągle miksując. Masę umieścić na ok 30 min w lodówce. Truskawki pokroić w plasterki. Jeden blat biszkopta posmarować połową masy i ułożyć na nim truskawki, przykryć drugim blatem i lekko docisnąć. Nałożyć drugą część masy. Udekorować startą na małych oczkach czekoladą. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 95 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 862
Data dodania: 2011-05-27

Zdjęcia

Czarny las z truskawkami
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-27

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Czarny las z truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.