Delikatna szarlotka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym, dodajemy żółtko. Żółtka z jaj gotujemy na twardo, przecieramy, dodajemy wraz z roztopionym masłem do mąki. Formujemy ciasto, 1/3 odkładamy a pozostałym wykładamy formę. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z cynamonem i cukrem, następnie wykładamy na ciasto obsypane bułką tartą. Ubijamy sztywną pianę z białek i odrobiny cukru, którą wylewamy na owoce. Pozostałe ciasto rwiemy na kawałki i obsypujemy nim wierzch. Pieczemy przez około 45 minut w gorącym piekarniku w 180 stopniach. Po wyjęciu i ostygnięciu obsypujemy cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Czas pieczenia: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 449
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Delikatna szarlotka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.