Gofry błyskawiczne

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy wodę, ugotowane i ostygnięte mleko, olej oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, po czym całość miksujemy dokładnie. Ciasto powinno być gęste, jeśli potrzeba to dodajemy mąkę bądź wodę. Chochlą nakładamy ciasto do gofrownicy. Upieczone gofry układamy oddzielnie do ostygnięcia. Podajemy z dżemem, owocami lub bitą śmietaną. Życzymy smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 424
Data dodania: 2011-06-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gofry błyskawiczne

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.