Kokosanka

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodawać po jednej łyżeczce cukru. Następnie dodać po jednym żółtku, cały czas miksując. Mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przesiać. Przesiane dodać do masy oraz dodać kakao i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Nie należy mieszać długo bo ciasto będzie ubite. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec w temp. 170'C przez 35 min. Gotowe ciasto powinno odchodzić od boczków blachy. Smacznego !!
Przestudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwa placki i przygotować masę.

W 3/4 szklanki mleka rozrabiamy budyń. Pozostałe mleko zagotowujemy, gdy zacznie się gotować wlewamy budyń i mieszamy. Pozostawiamy do przestygnięcia.
Kasie miksujemy, pod koniec dodajemy po łyżce budyniu a następnie cukier. Do powstałej masy dodajemy kokos i delikatnie mieszamy.

Powstałą masę dzielimy na 2 części, z każdej części pozostawiamy troszkę na wierzch. Jedną częścią smarujemy biszkopt, następnie na masę nakładamy marmoladę i ponownie nakładamy masę, biszkopt i resztę masy, która nam pozostała oraz posypujemy dość obficie kokosem. Ciasto schładzamy w lodówce. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 578
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Kokosanka
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kokosanka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.