Kolorowy biszkopt

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Po upieczeniu przekrawamy na dwa plastry.
Budynie gotujemy w 1/2 l mleka wg przepisu na opakowaniu. Podczas gotowania ciągle mieszamy, żeby nie powstały grudki, odstawiamy do wystudzenia.
Gdy masa budyniowa będzie już wystudzona, miksujemy ją razem z margaryną.
Brzoskwinie osączamy z zalewy.
Na pierwszy płat ciasta wykładamy połowę masy malinowej, przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę masy.
Następnie galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do momentu, aż zaczną lekko tężeć.
Na ciasto wykładamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy lekko tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 590
Data dodania: 2011-08-31

Zdjęcia

Kolorowy biszkopt
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-31

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kolorowy biszkopt

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.