Malinowiec

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z mąki, margaryny, samych żółtek, cukru waniliowego i cukru pudru na stolnicy wyrobić ciasto ( margarynę poszatkować nożem łatwiej się wyrabia). Ciasto ma być gładko wyrobione rozwałkować na płasko i rozłożyć na blachę- piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Pod końcem pieczenia z pozostałego z jajek białek ubić na sztywno pianę i dodać maliny delikatnie wymieszać łyżka. Masę z białek i owoców wylać na pieczone ciasto i piec jeszcze przez 15 minut. Można zwiększyć wtedy temperaturę w piekarniku na 190 stopni. Smacznego
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1606
Data dodania: 2010-05-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Malinowiec

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.