Orzechowy przekładaniec

Ocena przepisu

Składniki

  • kawa 1 łyżeczka
  • delicje 2 op

ciasto

masa

Sposób przyrządzenia

Ciasto:
Białka ubić, dodać cukier i żółtka. Ciągle ubijając dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechy, rodzynki i wiórki. Ciasto podzielić na dwie części, przełożyć do brytfanny i upiec w temp 170 C.

Masa:
Brzoskwinie odsączyć. Sok z puszki zagotować z cukrem. W 1 i 1/4 szklanki wody mieszamy budynie i żółtka, a następnie wlewamy na gotujący się sok z brzoskwiń. Gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy

Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy po łyżce zimnego budyniu, ucieramy do uzyskania gładkiej masy.
Łyżeczkę kawy zalać 100 ml wody i wlać kieliszek spirytusu. Każdą delicję nasączyć w naparze.

Składamy ciasto. Na spód ciasto, krem, delicje, krem, ciasto, krem, brzoskwinie. Można brzoskwinie polać galaretką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 791
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Orzechowy przekładaniec
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Orzechowy przekładaniec

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.