Parówki z warzywami

Ocena przepisu

Opis

Parówki z warzywami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pieczarki umyć pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym na patelni maśle. Dodać pokrojony w talarki por i czosnek. Przełożyć do rondla. Ponownie na patelni rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Podlać odrobina wody i poddusić. Następnie przełożyć do pieczarek. Do rondla dodać wody (ale nie za dużo), pokrojone w półplasterki ogórki oraz parówki pokrojone w plasterki. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami całość gotujemy ok. 15 minut. Jeśli chcemy by sos był gęściejszy można dodać 2 – 3 łyżki keczupu. Podajemy z pieczywem lub jako dodatek do obiadu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 517
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Parówki z warzywami
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-30
Parówki z warzywami

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Parówki z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.