Pasztet mięsny

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso oraz włoszczyznę (oprócz pora)umyć i pokroić w kostkę. Dodać pokrojone cebule, suszone grzyby, liść laurowy, pieprz, jałowiec i ziele angielskie. Zalać wodą i gotować tak długo aż mięso się rozpadnie a woda wyparuje. Chłodzić dobę. Po tym czasie masę dwa razy zmielić, dodać jajka, imbir, gałkę muszkatołową i sól. Wymieszać, włożyć do formy keksówki i piec około 1 godzinę w temp 180 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1005
Data dodania: 2010-12-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pasztet mięsny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.