Piernik przekładany
Składniki
krem
Sposób przyrządzenia
Miód z margaryną rozpuścić i wystudzić. Po wystudzeniu zagnieść ciasto z pozostałymi składnikami. Ciasto podzielić na 2 równe części. I wstawić do lodówki na ok. Tydzień. Po tym czasie upiec dwa placki. Piec ok 20 minut.
Odlać szklankę mleka, podzielić mleko do dwóch szklanek do jednej wsypać krupczatkę do drugiej kartoflankę. Dobrze rozmieszać. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka wlać najpierw krupczatkę potem kartoflankę, ciągle mieszając.
Masło utrzeć z 2 żółtkami i dodawać po łyżce ostudzony budyń. Dobrze wymieszać na jednolitą masę. Posmarować jeden placek przykryć drugim. Polać polewą czekoladową.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty