Pizza
Składniki
Ciasto na 3 spody o śr. ok. 30 cm
Farsz
Sposób przyrządzenia
Drożdże rozpuścić w wodzie, odstawić na ok. 10 min. Mąkę przesiać, zrobić zagłębienie, wlać drożdże i dodać sól. Ciasto dobrze wyrobić, po czym pod koniec wyrabiania wgnieść oliwę. Ciasto umieścić w naczyniu, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia (ok. 1,5 godz).
Wyrośnięte ciasto uderzyć pięścią. Podzielić na 3 równe części, z nich uformować spody na pizze, pozostawiając grubsze brzegi.
Na spód rozsmarować sos pomidorowy. Następnie rozłożyć ulubione dodatki: cebulę, kukurydzę, pieczarki, salami. Piec w temp. 240st. C. ok. 15 min. Pod koniec pieczenia posypać serem żółtym.
Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty