Pizza

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto na 3 spody o śr. ok. 30 cm

Farsz

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozpuścić w wodzie, odstawić na ok. 10 min. Mąkę przesiać, zrobić zagłębienie, wlać drożdże i dodać sól. Ciasto dobrze wyrobić, po czym pod koniec wyrabiania wgnieść oliwę. Ciasto umieścić w naczyniu, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia (ok. 1,5 godz).
Wyrośnięte ciasto uderzyć pięścią. Podzielić na 3 równe części, z nich uformować spody na pizze, pozostawiając grubsze brzegi.
Na spód rozsmarować sos pomidorowy. Następnie rozłożyć ulubione dodatki: cebulę, kukurydzę, pieczarki, salami. Piec w temp. 240st. C. ok. 15 min. Pod koniec pieczenia posypać serem żółtym.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 150 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1147
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Pizza
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pizza

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.