Placki z gruszką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka zmiksować, dodać przesianą mąkę, mleko, proszek, wyrobić dokładnie ciasto na jednolitą masę. Gruszki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać starte gruszki do ciasta i delikatnie wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnie. Smażyć z obu stron na oleju, odsączyć i posypać cukrem pudrem. Gruszkami można przyozdobić dodatkowo talerzyk.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 494
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placki z gruszką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.