Racuchy grzybowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozpuścić w małej ilości mleka. Dodać łyżkę mąki, szczyptę cukru. Starannie wymieszać. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać, osuszyć, posiekać na drobno. Do wyrośniętej masy drożdżowej dodać jajko, sól, resztę mleka i mąki, grzyby. Doprawić. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać olej, łyżką nakładać porcje ciasta, formując placki. Smażyć z obu stron na rumiano 5 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1381
!Małgosia

!Małgosia

Data dodania: 2008-11-25

Zdjęcia

Racuchy grzybowe
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-11-29

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Racuchy grzybowe

2010-02-24 21:45:35

Muszą być dobre, nigdy tego nie robiłam.

2010-02-04 12:51:10

Dodać do ciasta imbiru i gałki muszkatołowej , bardziej pikantne są.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.