Rolada śmietankowo-truskawkowa

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

Masa śmietanowa:

Sposób przyrządzenia

Ciasto:
białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka dokładnie utrzeć z cukrem. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem. Rozmieszać i dodać białka. Delikatnie wymieszać i przelać na papier do pieczenia dokładnie rozprowadzając. Piec ok 8-10 min w 170 stopniach. Po upieczeniu roladę przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i szybciutko zwinąć. Odczekać aż wystygnie truskawki umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Zostawić troszkę do dekoracji.

Masa śmietanowa:
żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem i żelatyną. Dodać pokrojone truskawki mieszając delikatnie łyżką. Zostawić na chwilę do lodówki tak aby lekko stężała. Masę przełożyć na roladę i dokładnie rozprowadzić. Zwinąć w rulon. Przełożyć do lodówki aby zastygła. Udekorować rozpuszczoną czekoladą i lukrem oraz śmietaną i truskawkami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 501
Data dodania: 2011-10-03

Zdjęcia

Rolada śmietankowo-truskawkowa
danusia29#

Dodane przez:

danusia29

2011-10-03

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rolada śmietankowo-truskawkowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.