Roladki z farszem jajecznym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, a następnie obrać i drobno posiekać. Przełożyć do miseczki, połączyć z majonezem, chrzanem, doprawić solą i szczyptą pieprzu. Masą jajeczną posmarować plastry szynki, zwinąć w roladki, ułożyć na półmisku. Roladki udekorować kukurydzą, pomidorkami, oliwkami. Żelatynę namoczyć w bulionie, rozpuścić na parze, przestudzić. Opłukany koperek posiekać, dodać do żelatyny. Tężejącą żelatyną polać roladki, wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 918
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Roladki z farszem jajecznym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.