Sałatka w selerach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Selery średniej wielkości dokładnie umyć, obrać, opłukać i ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Wyjąć, ostudzić, ściąć wierzchołki, wydrążyć środki, skropić środki sokiem z cytrynowym. Marchew, pietruszkę i ziemniak umyć, obrać, opłukać i ugotować. Po ostudzeniu pokrajać w drobną kostkę. Jabłko i ogórki obrać i pokrajać w drobną kostkę, połączyć z warzywami i groszkiem konserwowym i doprawić do smaku. Majonez wymieszać z chrzanem i dodać do sałatki ( część zostawić). Przygotowaną sałatką jarzynową napełnić środki selerów, ułożyć na liściach sałaty, przybrać ćwiartkami pomidorów i polać po wierzchu resztą majonezu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 837
Data dodania: 2010-05-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka w selerach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.