Serca z kremem truskawkowym

Ocena przepisu

Składniki

CIASTO

KREM

Sposób przyrządzenia

Żółtko utrzeć z cukrem do białości. W drugiej misce ubić białko na sztywną pianę, wyłożyć na utarte żółtko. Oby dwa rodzaje mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito bezpośrednio na pianę. Całość delikatnie wymieszać łyżką, stopniowo dolewać stopione masło. Foremki natłuścić, oprószyć mąką, napełnić przygotowanym ciastem. Piec 20 minut w 170-190stc. Gotowe ciastka przestudzić w foremkach, a następnie ostrożnie wyjąć i przełożyć na deskę kuchenną, zostawić do całkowitego wystygnięcia. Przyrządzić nadzienie: żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać do jogurtu i wymieszać. Z kartonów wyciąć szablon w kształcie serduszka, nieco mniejsze od ciastka, w środku wyciąć jeszcze mniejsze serduszko, tak by powstał sam kontur. Ostudzone ciastka ostrożnie przekroić w poprzek, przekładać przygotowanym kremem. Gotowe serduszka oprószyć cukrem pudrem używając szablonu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 586
Data dodania: 2010-03-15

Zdjęcia

Serca z kremem truskawkowym
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2011-02-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Serca z kremem truskawkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.