Tarta z rabarbarem

Ocena przepisu

Opis

Bardzo smaczne ciasto, o jednocześnie kwaskowym smaku rabarbaru i delikatnej orzechowej nucie.

Składniki

  • rabarbar 1 kg

ciasto

krem orzechowy

zalewa śmietanowa

Sposób przyrządzenia

Składniki ciasta mieszamy, zagniatamy i przekładamy do lodówki na 30 min. Następnie wykładamy nim tortownicę.

Orzechy mielimy i ucieramy z masłem, mąką, cukrem i jajem.
Ciasto smarujemy kremem i posypujemy tartą bułką. Na krem wykładamy pocięty na kawałeczki rabarbar.

Składniki zalewy mieszamy, aż będzie gładka i zalewamy nią ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 1 godziny 10 min.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 977
!arachidowa

!arachidowa

Data dodania: 2009-07-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Tarta z rabarbarem

2010-02-18 01:10:10

Bardzo lubię różne słodkie i nie słodkie tarte.
!waszka#

!waszka

2009-08-04 15:44:14

sezon na rabarbar sie skończył, ciekawe, czy ze sliwkami mozna zrobic to ciasto... ?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.