Wiśniak

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wiśnie umyć, wydrylować, lekko odcisnąć. Zasypać dwoma łyżkami cukru, dodać szczyptę cynamonu i cukier waniliowy. Żółtka utrzeć z cukrem. Mąkę ziemniaczaną zmieszać z proszkiem do pieczenia (czubata łyżeczka) i posiekać z masłem. Dodać utarte żółtko, wyrobić ciasto, rozwałkować, włożyć na formę wysmarowaną tłuszczem. Ułożyć wiśnie i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut na około 30 min. Piec do złocistego koloru wystudzić posypać cukrem pudrem lub udekorować bita śmietana.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 750
Data dodania: 2010-05-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wiśniak

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.