Ziemniaczane Wedges

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać (jeśli ktoś lubi ze skórką, nie musi obierać, tylko może wyszorować dokładnie szczoteczką), przekroić na pół. Ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości. Poczekać jak nieco wystygną i pokroić je w łódeczki (lub talarki). Ułożyć na blaszce, posypać obficie ziołami prowansalskimi, pieprzem ziołowym i papryką słodką. Skropić olejem lub oliwą, wymieszać. Zapiekać w piekarniku, w temperaturze 200°c, przez około 30 minut - do zezłocenia się skórki i miękkości ziemniaków.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 838
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Ziemniaczane Wedges
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-31
Ziemniaczane Wedges
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaczane Wedges

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.