Zrazy drobiowe

Ocena przepisu

Składniki

zrazy

  • filety z kurczaka 3 sztuki
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sos pieczeniowy 1 paczek

farsz

obtoczenie

Sposób przyrządzenia

Filety rozciąć na pół i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdą z piersi posmarować 1 łyżeczką musztardy. Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać, przesmażyć na oliwie z oliwek, dodać drobno posiekane pieczarki. Przyprawić solą, pieprzem, dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, podsmażyć. Na koniec posypać bułką tartą. Farsz ułożyć na filecie. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu. Polać sosem pieczeniowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 601
Data dodania: 2011-08-11

Zdjęcia

Zrazy drobiowe
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-11

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zrazy drobiowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.