Zrazy drobiowe
Składniki
zrazy
- filety z kurczaka 3 sztuki
- sól szczypta
- pieprz szczypta
- oliwa z oliwek do smażenia
- sos pieczeniowy 1 paczek
farsz
obtoczenie
Sposób przyrządzenia
Filety rozciąć na pół i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdą z piersi posmarować 1 łyżeczką musztardy. Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać, przesmażyć na oliwie z oliwek, dodać drobno posiekane pieczarki. Przyprawić solą, pieprzem, dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, podsmażyć. Na koniec posypać bułką tartą. Farsz ułożyć na filecie. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu. Polać sosem pieczeniowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty