Babka marmurowa z amaretto

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą pianę. Nie przerywając mieszania, wlać amaretto oraz olej. Nadal mieszając, stopniowo dodawać mąkę.

Formę do pieczenia wysmarować łyżką masła. Wlać połowę ciasta. Resztę połączyć z kakao, wlać na jasne ciasto i delikatnie wymieszać widelcem.

Piec ok. 60-70 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 1444
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka marmurowa z amaretto

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.