Bułeczki na śniadanie

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

kruszonka

Sposób przyrządzenia

Ze szklanki ciepłego mleka, drożdży, 2 łyżek cukru i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn. Dostawić do wyrośnięcia. Roztopić margarynę. Mąkę przesiać do miski, żółtka utrzeć z cukrami, ubić pianę z białek. Składniki połączyć z rozczynem, zagnieść dodając przestudzoną margarynę. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto przełożyć na stolnicę i lekko rozciągać. Odcinać po kawałki, faszerować owocami i formować bułeczki. Składniki na kruszonkę zmieszać. Bułki smarować rozkłóconym jajkiem i posypać kruszonką. Piec, aż będą złociste.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3282
Data dodania: 2008-11-22

Zdjęcia

Bułeczki na śniadanie
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Bułeczki na śniadanie

2010-05-17 17:11:18

Brzmi apetycznie. Sama robię przeróżne bułeczki i wszystkie wychodzą takie, że palce lizać.

2010-02-25 17:57:18

Super przepis.

2010-02-10 21:28:58

zrobię na śniadanie. Pycha
!Sonia#

!Sonia

2009-03-04 10:52:47

Bardzo smaczne, polecam i mysle, ze sie nie przytyje. Ale to sie okaze na razie jem, polecam ...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.