Ciastka kukurydziane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Margarynę roztopić na małym ogniu, a następnie ostudzić. Jaja utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Do jaj dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wystudzoną margarynę.

Wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy płatki kukurydziane, drobno pokrojone orzechy włoskie, słonecznika i pokrojoną w kostkę czekoladę.

Wszystko razem mieszamy. Następnie z masy formujemy małe kulki, mocno ściskamy i lekko spłaszczamy. Ciasteczka układamy na wyścielonej papierem do pieczenia brytfannie. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 c.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1816
Data dodania: 2011-04-13

Zdjęcia

Ciastka kukurydziane
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-04-13

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciastka kukurydziane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.