Ciasto z chałwą

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto

Sposób przyrządzenia

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodawać po jednej łyżeczce cukru. Następnie dodać po jednym żółtku, cały czas miksując. Mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy przesiać. Przesiane dodać do masy i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Nie należy mieszać długo bo ciasto będzie ubite. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec w temp. 170'C przez 35 min. Gotowe ciasto powinno odchodzić od boczków blachy.

Przestudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwa placki.
Margarynę utrzeć. Jajka ubić z cukrem na parze na sztywną pianę. Dodać do margaryny i ciągle miksować, dodawać powoli pokruszoną chałwę oraz wódkę i jeszcze miksować. Taką masą przełożyć biszkopt, pozostawić troszkę masy na wierzch i polać polewą czekoladową. Smacznego !
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 955
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Ciasto z chałwą
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z chałwą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.