Deser brzoskwiniowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Orzechy sparzyć gorącą wodą, obieramy ze skórką, drobno siekamy. Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, cukier puder, orzechy zagniatamy ciasto, odstawiamy na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na posmarowanej tłuszczem blaszce, pieczemy w gorącym piekarniku. Na cieście układamy odsączone brzoskwinie. Żelatynę moczymy w małej ilości przegotowanej wody, łączymy z syropem z brzoskwini, zmielonym serem i ubita pianą z białek i cukrem. Powstałą masa obkładamy brzoskwinie, pozostawiamy do zastygnięcia. Przed podaniem możemy polać czekoladą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 529
Data dodania: 2011-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Deser brzoskwiniowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.