Jabłecznik na biszkopcie

Ocena przepisu

Składniki

do formy

Sposób przyrządzenia

Jabłka usmażone i przetarte podgrzać, dodać do nich galaretkę i cukier puder i dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia. Mąkę przesiać przez sito i zmieszać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Ubić żółtka na puch, tak samo ubić białka a gdy będą sztywne dodać cukier i dalej ubijać do jego rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka i wsypywać delikatnie mąkę, lekko mieszając. Całość przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić di zimnego piekarnika i piec w temp 180 stopni ok. 35 minut. Po tym czasie wyjać, wystudzić i przekroić na pół. 3/4 jabłek położyć na biszkopt przykryć drugim a na wierzch rozsmarować resztę owoców. Odstawić do dnia następnego w zimne miejsce. Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 898
Data dodania: 2012-08-21

Zdjęcia

Jabłecznik na biszkopcie
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-08-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Jabłecznik na biszkopcie

2012-09-08 18:59:50

Super pomysł

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.