Mini-pizze z patelni

Ocena przepisu

Składniki

NADZIENIE

Sposób przyrządzenia

Cebulę obieramy i drobno kroimy. Dusimy na oleju lub maśle do zeszklenia. Doprawiamy od smaku.
Do mąki dodajemy rozczyn z drożdży, olej i sól. Mieszamy i wyrabiamy ciasto, dodając tyle wody, aby było takie jak na pizzę. Powinno odchodzić od ręki i naczynia.
Z ciasta formujemy placuszki.
Na środek każdego nakładamy trochę cebuli, pokrojoną wędlinkę, posypujemy ziołami. Na wierzch nakładamy po kilka paseczków żółtego sera.
Pieczemy w temp. ok. 175 st. C na rumiano.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 1067
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Mini-pizze z patelni
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Mini-pizze

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Mini-pizze z patelni

2012-09-13 09:21:17

Czy może być cebula czerwona ?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.