Ptysiowe zajączki

Ocena przepisu

Opis

Oko cieszy na takie zajączki ale jak je zjeść?

Składniki

  • margaryna 1/4 kostki
  • jajka 2 sztuki
  • maki pszennej 2/3 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • śmietany kremówki 1/3 szklanki
  • cukru pudru 3 łyżki
  • ciemna polewa czekoladowa 1 opakowanie
  • jasna polewa czekoladowa 1 opakowanie

Sposób przyrządzenia

1. Tłuszcz rozpuść w rondlu, dodaj 1/2 szklanki wody i sól. Zagotuj i zdejmij z ognia. Wsyp mąkę, po czym podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż ciasto zacznie odstawać. Przestudź, a następnie wbij jajka i zmiksuj.

Na blachę kładź okrągłe porcje ciasta, formując głowę, tułów i uszy. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Ostudź. Przekrój w poprzek na pół.

2. Zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem. Przełóż nią połówki korpusów. Polewy rozpuść, odrobiną masy połącz tułów z głową i uszami. Zaznacz oczy, uszy i wąsy. Udekoruj zajączki polewą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 640
Data dodania: 2012-04-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ptysiowe zajączki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.