Rurki z kremem z białek

Ocena przepisu

Składniki

Rurki

krem

Sposób przyrządzenia

Ciasto: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodać pozostałe składniki (śmietanę, jajka, cukier, masło). Dokładnie wymieszać, zagnieść i zostawić w lodówce na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki, ciasto rozwałkować na placek o grubości 2-3mm. Pokroić na długie paski o szer. 2cm i nawijać na posmarowane olejem metalowe rurki tak aby zwoje zachodziły na siebie. Układać na blaszce przykrytej i natłuszczonym pergaminem. Posmarować roztrzepanym jajkiem ciasto na rurkach. Piec w piekarniku ok 15 min w 180 stopniach. Wyjąć, zdjąć ciastka z foremek i zostawić do ostudzenia. Krem żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody, pozostawić do ostudzenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier ciągle mieszając. Na koniec dodać żelatynę. Wyciskać krem przez szprycę do rurek. Na koniec posypać cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 555
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Rurki z kremem z białek
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-30

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Rurki z kremem z białek

2012-02-09 13:10:47

porywam taką jedną rurkę :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.