Sernik pod kokosową pierzynką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto:

10 dag schłodzonego masła posiekaj z mąką pszenną. Dodaj 10 dag cukru i śmietanę, zagnieć szybko kruche ciasto, schłodź (30 min.).

Ciasto cienko rozwałkuj, wyłóż nim dno formy, ponakłuwaj widelcem. Piecz, aż się przyrumieni w temp. 200 stopni.

Masa:

Masło utrzyj z cukrem (20 dag) i cukrem waniliowym, dodając kolejno żółtka, a potem porcjami ser. Białka ubij na pianę, dodaj do masy razem z mąką ziemniaczaną, delikatnie wymieszaj.

Masę wyłóż na podpieczony spód i posyp kakao

Pierzynka:

3 białka ubij na pianę z cukrem pudrem. Wyłóż na ser, posyp wiórkami kokosowymi.

Sernik wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piecz ok. 1h.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 692
Data dodania: 2010-05-19

Zdjęcia

Sernik pod kokosową pierzynką
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-12-15
Sernik pod kokosową pierzynką
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik pod kokosową pierzynką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.