Strucla

Ocena przepisu

Składniki

CIASTO:

MASA MAKOWA:

LUKIER

DO DEKORACJI

  • różnokolorowe wiórki kokosowe

Sposób przyrządzenia

Mak sparzyć, odcedzić, trzy razy przekręcić przez maszynkę, dodać cukier, masło i aromat migdałowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić. Jaja utrzeć najpierw z cukrem, a potem z masłem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Pod koniec ucierania dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Przygotowane ciasto podzielić na dwie części, każdą rozwałkować, przykryć równą warstwą masy makowej, zwinąć w rulon. Strucle przełożyć do wąskich blaszek wysmarowanych tłuszczem i obsypanych mąką. Piec w gorącym piekarniku około 30 minut. Przygotować lukier: białko utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę, pod koniec dodać sok z cytryny. Upieczone i wystudzone strucle polukrować i posypać wiórkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 690
Data dodania: 2010-03-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Strucla

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.