Torcik jogurtowy z owocami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

masa jogurtowa

nadzienie

Sposób przyrządzenia

Masło topimy. Suchary rozgniatamy wałkiem na proszek, mieszamy z masłem i cukrem. Wykładamy masą tortownicę i wstawiamy do lodówki. Żelatynę moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzewamy.

Jogurt mieszamy z 3 łyżkami cukru. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy i stawiamy w chłodnym miejscu, aż jogurt zacznie tężeć. Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżką cukru i dodajemy do jogurtu.

Masę wykładamy na spód z sucharów i odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Brzoskwinie osączamy i kroimy na plasterki.

Maliny, jagody i porzeczki myjemy. Torcik okładamy
owocami. Sok z brzoskwiń dopełniamy wodą, aby otrzymać 2 szklanki płynu, gotujemy i dodajemy mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w 2 łyżkach wody. Mieszamy, ponownie gotujemy i
studzimy. Polewamy kisielem owoce i odstawiamy torcik do ostudzenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1134
!arachidowa

!arachidowa

Data dodania: 2009-07-29

Zdjęcia

Torcik jogurtowy z owocami
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2010-07-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Torcik jogurtowy z owocami

2010-02-18 01:10:56

Fajny dietetyczny torcik.
!isssa#

!isssa

2009-08-04 15:43:31

o to klasyczny smietanowiec po amerykansku, bardzo lubie go jesć jak mi ktos zrobi ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.