Tort pociąg

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło utrzyj z żółtkami i cukrem pudrem. Dodaj przesiana mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ubij pianę z białek i delikatnie połączyć z przygotowaną masą. Prostokątną wąską formę wysmaruj tłuszczem i przelej ciasto. Piecz ok 30 min w temp 180 st c. Wyjmij ciasto z formy i ostudź. Podziel na 3 części: jedna to wagonik i dwie - lokomotywa (spód lokomotywy większy, a nadstawka dla maszynisty mniejsza). Żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody, następnie ją rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem, na koniec dodaj żelatynę. Dobrze wymieszaj. Z przygotowanych kawałków ciasta wykrój prostokąty, każdy posmaruj bitą śmietaną. Górną część lokomotywy ułóż w tylnej części spodu. Masę śmietanową starannie wyrównaj na całej powierzchni tortu. Lokomotywę udekoruj pisakami i piankami
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1846
Data dodania: 2010-12-29

Zdjęcia

Tort pociąg
sabina1234#

Dodane przez:

sabina1234

2010-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tort pociąg

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.