Cytrynowe śledzie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Cytryny sparzamy wrzącą wodą, jedną cytrynę kroimy w krążki, pozostałe taczamy po stole naciskając na cytryny, kroimy na połowę, wyciskamy sok. Sokiem nacieramy śledzie, odstawiamy na 3 godzinki do lodówki. Cebulę obieramy, kroimy według swojego uznania. Na dno półmiska kładziemy pokrojoną w krążki cytrynę, układamy śledzie, posypujemy pieprzem, zalewamy oliwą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 724
Data dodania: 2011-04-29

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cytrynowe śledzie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.