Pierożki ziemniaczane po karelsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z przaśnego ciasta uformować okrągłe placki, a na środku każdego położyć farsz z puree ziemniaczanego, doprawionego mlekiem i masłem. Brzegi placków zlepić, pierożki posmarować śmietaną i upiec w piekarniku.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1725
Data dodania: 2008-07-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Pierożki ziemniaczane po karelsku

2010-02-08 23:58:38

Lubię pierogi.
Te są po karelsku, i też się z tą nazwą 1 raz spotykam.
!Gregory#

!Gregory

2008-10-29 14:59:33

Tez nie wiem co to za nazwa
!lidka#

!lidka

2008-08-28 22:29:06

znowu trafilam na dziwny tytul przepisu

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.