Sos słodko-kwaśny

Ocena przepisu

Opis

świetny sos słodko kwaśny...idealny zarówno do ryżu jak i makaronów...

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Dodaj do pomidorów, wsyp sól i gotuj na małym ogniu około 1 godzinę. Po tym czasie dodaj pokrojonego w kostkę ananasa i pokrojone w kostkę papryki. Następnie dodaj resztę składników oprócz mąki i gotuj kolejne pół godziny. Na koniec dodaj mąkę ziemniaczana rozmieszaną w soku z ananasa. Zagotuj i gorący sos przełóż do słoiczków. Zakręć dokładnie i pasteryzuj 20 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 16
Wyświetlenia: 567
Data dodania: 2011-12-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos słodko-kwaśny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.