Torcik ze śmietaną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka utrzyj z cukrem i 2 łyżeczkami cukru waniliowego na puszystą masę. Białka ubij na sztywną pianę. Masę żółtkową delikatnie wymieszaj z pianą i obiema mąkami przesianymi i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piec 45min w 180stc. Ostudzony biszkopt przekrój na 3 części. Śmietankę schłódź i ubij ze śmietan-fixem, cukrem pudrem i 2 łyżeczkami cukru waniliowego. Dodaj skórkę otartą z pomarańczy i 2 łyżki skórki kandyzowanej. Połową kremu przełóż krążki biszkoptu, resztą posmaruj boki i wierzch tortu. Na wierzchu na kremie nożem odciśnij kratkę i ozdób resztą skórki pomarańczowej. Brzegi obsyp wiórkami. Tort wstaw na 2 godziny do lodówki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 685
Data dodania: 2010-05-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Torcik ze śmietaną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.