Tort truskawkowy

Ocena przepisu

Składniki

biszkopt

krem

dodatkowo

  • dżem truskawkowy 1/2 słoika
  • tarta czekolada

Sposób przyrządzenia

Białka ubić z cukrem. W szklance przygotować żółtka zmieszane z octem i proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodać żółtka, wolno wymieszać, dodać mąkę i oliwę. Ciasto wylać do tortownicy. Po ostudzeniu podzielić na 3 płaty.
Ubijamy 500 ml kremówki z cukrem waniliowym, 2 śmietan fixami i 3 łyżkami cukru. Dodajemy pokrojone truskawki (kilka odkładamy do dekoracji). Spód ciasta smarujemy połową dżemu i połową kremu. Przykrywamy drugim plackiem, znowu smarujemy dżemem i resztą kremu, nakładamy ostatni placek. Resztę kremówki ubijamy ze śmietan fixem i 2 łyżkami cukru, smarujemy boki i wierzch tortu. Posypujemy tartą czekoladą i dekorujemy truskawkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 970
Data dodania: 2011-05-20

Zdjęcia

Tort truskawkowy
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tort truskawkowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.