Biszkopt z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jaja rozdzielić, żółtka utrzeć z cukrem na kogel mogel, białka ubić na pianę. Połączyć, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i utrzeć na gładką masę. Wlać do okrągłej formy i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto wyjąć, ostudzić i przekroić na dwie równe części. Oddzielnie na każdej połówce poukładać truskawki i zalać galaretką. W ten sposób uzyskaliśmy dwa placki biszkoptowe z truskawkami. Smacznego.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1673
Data dodania: 2010-06-06

Zdjęcia

Biszkopt z truskawkami
monika4#

Dodane przez:

monika4

2011-02-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt z truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.